Update

Ganska dålig update sista tiden, motivationen försvann mellan skolan,hästarna och att bli sjuk. Förkyld är ingen kul grej. Varit hemma sen i onsdag. Ska försöka hoppa en antagligen väldigt taggad Roma eftersom någon inte hoppat på två veckor. Tror jag orkar det får typ abstinens besvär när jag inte kan röra på mig eller vara ute i stallet, annars rullar väl livet på helt okej ,lekte smart och fick ett A på matte provet sa tvilling igår så det var kul! Chillar med lite film och kisse katt i knät, helt ok:) såhär ungefär på pricken ser han ut varje gång det serveras mat här hemma !


Söndag innebär söndagsångest

Är det bara jag som känner att helgen är för kort och man aldrig hinner allt man vill? Extremt irriterande , idag ska Speedy bli rakad , svettas som jag vet inte vad just nu när man ridigt , ska kanske vara med på kadriljen som vis ska ha sen , så det är träning idag med det. Sen ska syster och jag hålla i ungdomsmötet idag så igår körde vi Masterchef style och gjorde chocklat chip cookies och hallongrottor till fika , snällt av oss ! Nu ska jag söndags ångesta vidare :)


Baking time!


No pain no gain

Mentala träningen var sjuk awesome lärde mig jätte mycket hur jag ska tänka och hur jag är som person på tävling. Sånna saker som man inte tänker på , Anna Nordin som föreläste hade förlorat ett ben i en ridolycka när hon var tio men red nu dressyr ( för funktions nedsatta) och working equpiment på elit nivå. Väldigt cool tjej var hon både rolig och proffsig , det var riktigt lärorikt och jag rekommenderar henne starkt . Varit på mental träning tidigare men den här var liksom i en helt annan liga . Nöjd ! Var i stallet före träningen och promenera med hästarna och mockade, en super rolig och lärorik dag helt enkelt ! Rubriken var min speciella sak att tänka när man tvivlar. Mycket nya saker på hjärnan ikväll som är värda att tänka på


Night falls

Hej blogg appen dampar som vanligt men what to do what to do , känner mig lite död i både kropp och huvud , matte prov både idag och igår . Känner mig seg i kroppen oxå. var i stallet och fixa Roma medans pappa och Vilma red. Nu på kvällen har vi käkat gott och tittat på film ( ända familjen i Sverige som dissa x factor ) , fick ett ryck och gick ut och gick i 40 min , stjärna i kanten till mig ! Blir lite så ibland om jag sitter still på kvällen måste typ göra något , hyperakiv tjej haha ! Nu ska jag sova , mental träning imorgon woop woop


Math stinks

Låter rubriken så för dagens visdoms ord från mig , puss hej ! Gud så charmig man kan vara ...


Bett

Har varit väldigt mycket diskutioner om bett, jag tycker att man kan inte säga att det bettet är ett bra bett eller att det bettet är ett dåligt bett , det beror helt på hur hästen är, själv tycker jag att det inte är några som helst fel med att rida på pessoa bett om den som rider vet hur man hanterar det och hästen trivs på det! Men jag personligen tycker att det är bäst att rida på ett lite mildare bett på marken och sen vi behov växla upp i hoppningen, det kan vara svårt att få en ärlig form på tex pelham, det ända sättet att som finns är prova sig fram vad just sin egen häst trivs med sen är det alltid bra att ta hjälp av en duktig tränare om tips och tankar,tycker ser har blivit lite överdrivet med bett. Vet vissa personer som skriver typ jag skulle aldrig sätta ett pessoa bett / pelham bett i munnen på min häst/ponny! Men om ponnyn trivs jätte bra och hoppar bättre än någonsin på det bettet är det elakt då ? Det tycker inte jag, sen är det viktigt att variera så man inte rider på samma bett hela tiden . På Roma rider jag på ett tredelat tränsbett eller ett rakt bett med lösa ringar på marken i hoppningen på babypelham . Just för att slippas fajtas med henne . Hoppas ni förstår poängen och skriv gärna en kommentar om vad ni har för tankar kring detta ämne!


Plugg,plugg och lite mer plugg

Idag blir det en riktig plugg dag , hästarna får stå idag . Malin tyckte förresten att chaqiue va fin i kroppen lite trött bara så hon ska få en liten vinter vila snart, Roma var lite öm i framdelen berodde nog på att underlaget var väldigt mjukt i ånestad och eftersom hon är högre bak så blir hon lite öm i frambenen ibland annars va hon jätte fin i kroppen ,så hon ska vila veckan och ha back on track på sig och linementas så ska vi ut och skritta i helgen! Nu ska jag och matteboken på dejt!


@home

Är hemma just nu , mamma och jag ska åka vidare till stallet strax. Utvecklings samtalet gick väl bra ,har varit jätte trött hela dagen i dag och haft huvudvärk men men så är det ibland, får se om jag rider Speedy eller bara longerar, tänkte skriva ett inlägg om bett senare och vad jag har för tankar kring det, låter det intressant? Nu ska jag Chilla lite innan vi åker ut till stallet:)


Klockren!


Bloody monday.

Hej på er , måndag idag med utvecklings samtal trevligt va? Bara speedy ska ridas idag . Dom andra två ska få massage av Malin som kommer idag . Ska bli kul att se vad hon säger om dom. Nu ska jag gå vidare till skolan rätt chill med sovmorgon på måndagar ! / H


Here we go again

Tog en liten spontan pause med bloggandet hade inte riktigt tid så då blev det pause men nu kör vi igen ! Har rullart på mes hästarna och det funkar bra , ånestad tävlingen gick super och tävlingen förra helgen stryker vi ett sträck över och kör igen , måste tänka på galoppen mer speciellt på tävling. Då jag blir lite spänd om jag har galoppen löser sig resten! Idag var det i alla fall clear round hoppning i föreningen , Vilma hoppa 110 och 115 galantes ett ner i varje, pappa lånade Roma och hoppade två 1 m . Vart lite imponerad faktiskt då han inte ridigt ordentligt på länge . I första red han fel men i andra var det en jäkligt fin runda han gjorde! Duktigt tycker jag! Fyllt 15 har jag gjort oxå woop woop! Fick en iPhone 4s , parfym,pengar av mamma och pappa och typ iPhone skal , hörlurar , body lotion och lite andra grejor av mina underbart fina vänner! Bloggar mer sen !


school

Är i skolan just nu ,har klass tid leker yolo och bloggar eheh .dålig update jag vet men bloggar på direkten när jag kommer hem .syster tar staller idag bara speedy som ska gå de andra två damerna vilar :) ha en bra dag !

Lovely day

Har haft en fett bra dag idag! Älskade Roma har varit på topp både igår och idag . Trimma henne igår . Red fram på gramanen i alla gångarter, kändes bra och hon jobba på fint. Tog sen av den först var hon lite stel men efter lite jobb mjuknade hon upp och trava i bra takt och balans . Trimandet igår gav resultat idag säger jag bara ! Red fram på gramanen idag med och rulla över en sockerbit ett par gånger . Tog sedan av gramanen och hoppa ett par språng på ett räcke för att känna av henne tills imorgon , gör alltid det innan tävling typ . Hon hoppa väl och var uppmärksam på bommarna . Lite stark blev hon efter då jag bara hade ett rakt bett och inte babypelhamet men inte så farligt . Pigg och glad häst tycker vi om! Hon var även jätte fin på marken när vi tagit av gramanen ! Min fina stjärna <3 nu taggar vi tills morgondagens tävling!
Random söt blid på Romisen och Pappa


Update

Roma var en stjärna som vanligt på hoppträningen i onsdag. Mycket jobb på att ha kontroll och att kunna växla från lydnad till banhoppnings galopp . Väldigt nyttigt . Roma var väldigt pigg men lysande hyfsat tillbaka från början men efter lite jobb blev det ännu bättre och både fram och tillbaka funkade galant . Så är jätte nöjd och super taggad tills på söndag ! Har även varit på filmkväll hos Emma . Mysigt mysigt ! Den låga uppdateringen beror på att blogg appen på paddan inte vill fungera !


RSS 2.0